NOVICE
Konferenca Varnost Živil Uspeh je v komunikaciji!
VALIDACIJE AKTIVNOSTI IN PROCESOV
Namen
Po uspešno opravljenem seminarju bodo udeleženci:
- razumeli definicije validacije, nadzorovanja in overjanja,
- razumeli postopke izvajanja validacij, nadzorovanja in overjanja,
- razumeli zahteve standardov zagotavljanja varnosti živil glede validacije, nadzorovanja in overjanja kontrolnih ukrepov in drugih prerekvizitnih programov v proizvodnji živil in pakirnih materialov in zahteve uspešno implementirati,
- sposobni oceniti rezultate validacije, nadzora in overjanja ter prepoznavati potrebe po korektivnem ukrepanju in/ali izboljševanju,
- sposobni poročati o rezultatih validacije, nadzora in overjanja.
Komu je seminar namenjen
- Odgovornim za sisteme vodenja varnosti živil in sisteme vodenja kakovosti
- Vodjem in članom HACCP skupin
- Notranjim presojevalcem sistemov varnosti živil
- Zaposlenim v proizvodnji, vzdrževanju, kontroli kakovosti, razvoju in nabavi, ter vsem, ki želijo pridobiti znanja s področja validacije, nadzorovanja in overjanja kontrolnih ukrepov in drugih aktivnosti, povezanih z zagotavljanjem higienskih zahtev, ki jih predpisujejo standardi varnosti živil
Vsebina seminarja
- Definicija in postopki validacije, primeri validacije.
- Definicija in postopki nadzorovanja, primeri nadzorovanja.
- Definicija in postopki overjanja, primeri overjanja.
Način dela
Predavanje z diskusijo in prikaz primerov.
Predznanje
Zaželeno je poznavanje načel dobre proizvodne in higienske prakse.
Certifikat
Po opravljenem seminarju bodo udeleženci prejeli certifikat oziroma potrdilo o udeležbi.